Laatste openluchtbioscoop warming up voor Liberté!

Op 14 en 15 september zijn het de Open Monumentendagen. Daarom gaat de openluchtbioscoop in het monumentale decor van De Kloostertuin nog één maal open. Deze keer voor de vertoning van een uitbundige historische film.



Les Trois Mousquetaires D’Artagnan is een moderne verfilming (2023) van de beroemde Franse ridderverhalen van Alexandre Dumas. Deze schrijver was een prominente kunstenaar in de beweging van de Franse Romantiek (1820 – 1850). Deze periode van grote culturele bloei staat ook centraal in de nieuwe tentoonstelling Liberté! Arij Scheffer en de Franse Romantiek, die medio oktober opent in het Dordrechts Museum. De binnenstad hangt al vol met vlaggen en banners Liberté!. Beschouw deze filmvertoning als een soort warming-up.

De heldhaftige jongeling Charles d’Artagnan wordt voor dood achtergelaten nadat hij geprobeerd heeft de ontvoering van een jonge vrouw te verhinderen. Na zijn herstel gaat hij in Parijs op zoek naar de daders. Zo komt hij in aanraking met de musketiers, dappere ridders die strijden voor de onafhankelijkheid van de koning en tegen de intriges van Richelieu en Mylady De Winther. Zijn verliefdheid op Constance, een vertrouwelinge van de koning, brengt hem echter in groot gevaar.
In een groots opgezette historische avonturenfilm met een heuse Franse sterrencast, staan de principes van vrijheid, gelijkheid en broederschap op het spel.

Zaterdag 14/09 – 20:15 u