Primark gaat middelgrote steden verlaten

Verrassend nieuws: Primark zet in op grote flagshipstores en gaat winkels in middelgrote steden sluiten. Ook in Dordrecht zal het filiaal in de Drievriendenhof volgend jaar mei verdwijnen. Dat de winkel een grote publiekstrekker is en goed draait, speelt helaas geen rol. Primark zet in op kostenbesparing en gaat grote flagshipstores ontwikkelen om de keten gereed te maken voor de toekomst.


De één ontloopt de winkel met de vele kassa’s en goedkope kleding liever, de ander koopt er juist veel en graag. Ook in Dordrecht is de winkel populair. In het buitenland opende Primark al grote flagshipstores en sloot kleinere filialen. Komend jaar is ook Nederland aan de beurt.

Nieuwe kansen

De gemeente Dordrecht vindt het vertrek erg jammer omdat er veel aan gedaan is om de keten hier te krijgen en Primark een mooi aanbod biedt in het lagere segment. Aan de andere kant biedt het vertrek van de keten ook nieuwe kansen. Er zijn veel grote winkelketens geïnteresseerd in Dordrecht, maar er zijn niet zoveel grote winkelruimtes meer beschikbaar. Het vertrek van Primark biedt daarom een unieke kans voor andere winkelketens om zich hier te vestigen. Dordrecht zit dan ook niet bij de pakken neer. In tegendeel. Het vizier is al gericht op een aantal nieuwe gegadigden. 

We zijn benieuwd!