Voorstraat Noord Festival biedt podium aan aanstormend talent

Het Voorstraat Noord Festival komt eraan en heeft weer een verrassende line-up in petto. De 7 podia verspreidt over de Voorstraat Noord bieden ruimte aan aanstormend en ervaren muzikaal talent. Tussen de podia is er een markt met creatieve ondernemers, kunstenaars en verzamelaars. Reden genoeg om een kijkje te nemen op zaterdag 14 september.

Wat begon als een intiem straatfeestje van een groep bewoners en winkeliers, is inmiddels uitgegroeid tot een uit de hand gelopen straatfeest, dat jaarlijks duizenden bezoekers een glimlach op het gezicht bezorgt. Maar het vrije, persoonlijke, maar bovenal vrolijke karakter van een straatfeest staat voor organisatie van het festival nog altijd aan de basis.

Samenwerking

‘We zijn een beetje de tel kwijt geraakt’, lacht organisator Sylvia Landa-Rijsdijk als we vragen naar de hoeveelste editie van het Voorstraat Noord Festival plaatsvindt. ‘Ik geloof de 21e editie alweer!’ Het enthousiasme is nog net zo groot als bij de eerste editie, maar de professionaliteit waarmee het festival wordt neergezet is inmiddels groot. ‘Ik ben er trots op dat het festival al die jaren bestaat en dat veel partners het festival omarmen’, vertelt Sylvia. ‘Zoals de Popcentrale. Met hun professionaliteit konden we het festival naar een hoger plan tillen. Daarnaast werken we ook samen met de bibliotheek, DIEP, Kunstmin, ToBe, LexLab en het Schippersgilde. Daar zijn we heel blij mee!’

Podium voor talent

Het Voorstraat Noord Festival editie 2024 telt 7 podia en de programmering is ook dit jaar weer een feestje. Voor elke muziekliefhebber is er iets te vinden, van blues tot hip hop en van Frank Sinatra tot rock. Ook is er weer een silent disco. Het festival biedt talentvolle muzikanten een kans om voor een groot publiek te spelen. Op de site en social media worden regelmatig nieuwe namen gedropt. Zo staan op het podium van de Popcentrale onder andere JD's Bigband, Prototype, Bluesnote, ZOEKHETUITMAN en Jack Ronaldson. Maar de grootste nieuwkomer op het festival blijft nog even spannend. We kunnen wel vast verklappen dat het een Dordtse band is die op festivals in het land hoge ogen gooit!

Sfeer en cohesie

‘Het wordt weer een geweldige editie’, vertelt Sylvia trots. ‘Natuurlijk doe ik de organisatie niet alleen. We werken met een geweldig team. Het is elk jaar een cadeautje om alle blije gezichten te zien. Het meest trots ben ik op de sfeer en cohesie die het festival brengt. Muzikanten, bewoners, ondernemers en bezoekers die samen dit mooie festival vormen. Daar genieten we van! Niet alleen Dordtenaren zijn enthousiast, we krijgen ook veel positieve reacties van bezoekers van buiten de stad.’

Wil jij het Voorstraat Noord Festival bezoeken? Het festival begint om 12.00 uur en het programma duurt tot 23.00 uur. Houd de social media en de website www.voorstraatnoord.nl in de gaten voor de volledige line-up.  Van 23.00 tot 02.00 uur is er een afterparty in het Magazijn waar DJ Silly het festival wervelend afsluit.